Ute nu! Nutida Musik: nr 258 årgång 57

6 juli 2016 av Nutida Musik | Inga kommentarer · Övrigt

Nutida Musik Omslag nr 258 juli 2016

Idag den 6e juli lämnar ett nytt nummer av Nutida Musik tryckeriet! 


Tidskriftens nya redaktörer presenterar stolt sitt första nummer – ur innehållet: en guidad tur genom 90-talets New York-scen med Annie Gosfield som ciceron, en konstmusikalisk koppling mellan Indien och Finland genom författaren Mårten Westös samtal med Eero Hämeenniemi. Andrej Slávik skriver om Iannis Xenakis relation till ljus och Yvette Janine Jackson berättar själv om sin till mörker. Här finns också tonsättarsamtal med Patric Simmerud respektive Jennifer Walshe om deras sinsemellan mycket olika praktiker. Som vanligt har Nutida också besökt konserter och festivaler, samt läst och lyssnat på nya utgivningar. 

Efter tio år som redaktör för Nutida Musik lämnar Andreas Engström alltså över stafettpinnen, men återkommer med ett sista temanummer senare i höst. Nya redaktörer är Magnus Bunnskog och Susanne Skog:

Magnus Bunnskog har skrivit för Nutida Musik och ingått i dess redaktionsråd sedan 2007. Han är tonsättare, och verksam på Audiorama som Konstnärlig Ledare tillika Dramaturg. Han har publicerats i tidskrifter såsom Glänta, 10-tal och Musiktexte, men även skrivit dramatik för talteater och opera, lyrik och kortprosa.

Även Susanne Skog har skrivit för och ingått i Nutidas redaktionsråd sedan 2007. Hon är ljudkonstnär och tonsättare, och är också verksam som radioproducent alltsedan början av 1990-talet. Hon har skrivit för en rad kulturtidskrifter genom åren och är också redaktionssekreterare för den psykoanalytiska kulturtidskriften Divan. Hon var en av grundarna till den feministiska tidskriften bang och har också varit ordförande för Fylkingen.

Bunnskog och Skog Foto M Wrangö

Foto: Marcus Wrangö

Tags: