Nytt dubbelnummer ute nu: 259 – 260 årgång 58 (sept 2016)

29 september 2016 av Nutida Musik | Inga kommentarer · Övrigt

nutida-musik-259-260-omslag-front

Varmt välkommen till Nutida Musiks nya dubbelnummer!

Ur innehållet: Peter Söderberg skriver om Morton Feldmans möjligen existerande verk The Possibility of a New Work for Electric Guitar, Johanna Paulsson möter Ida Lundén och RANKs nya chef Johan Redin uppstiger ur underjorden. Norbergfestivalen breder ut sig över 11 hela uppslag med Marcus Wrangös fotografier. Möt den syriska konstnären Nisrine Boukharis verk och en superstjärna från 1940-talet: Asmahan, i Björn Norbergs text från Wien. Esaias Järnegard bevistar Darmstadt och diskuterar bl a Jennifer Washes manifest The New Discipline – läs också hennes text här. Dessutom: The voice is False, hela texten till Siri Landgrens textljudverk med samma namn, och Ida Lundéns Susa donker low, hela partituret!
Och så redaktionens egna exkursioner: Susanne Skog besöker Ljudskolan i Siggalycke och ett par gigantiska beboeliga högtalare, medan Magnus Bunnskog går en Sound Walk bland Stockholms pissoarer med verket Territorial PissingTill detta kommer förstås som alltid också vår avdelning för kritiska diskussion av aktuella konserter och CD-utgivningar. 

Tags: