November 2016: Nutida Musik nr 261–262

9 november 2016 av Nutida Musik | Inga kommentarer · Övrigt

nutida-musik-omslag-261-262-frontEn intensiv utgivningshöst för Nutida Musik!

Efter bara 1,5 månad slår vi till igen med ännu ett dubbelnummer, som även inkluderar hela programmet till festivalen Sound of Stockholm.

Ur innehållet:
Sanne Krogh Groth intervjuar Tamas Ungvary, konstnären Åsa Stjerna i samtal med filosofen Christoph Cox, en lägesrapport av Fylkingens ordförande Marie Gavois, Leo Nilsson och Johannes Bergmark minns Knut Wiggen och Henrik Frisk introducerar en Liten Elektronisk Ordbok från Nutida Musik 1957. Sven Rånlund diskuterar begreppsparet Composer-Performer med en lång rad tonsättare/musiker, och så finns här såklart en avdelning med färsk utgivnings- och konsertkritik. Vi är också mycket glada över att kunna presentera en omfattande essäistisk text av poeten Magnus William-Olsson.

Dessutom: vänd på tidningen och börja istället bakifrån, och du hamnar i programmet för Sound of Stockholm som pågår 9 – 13 nov. Förutom allt du behöver veta för att besöka festivalen, finns nutida-musik-261-262-frontback-omslaghär också texter om ett internationellt utsnitt av artister och tonsättare inom ny konstmusik och ljudkonst, presenterade av den kanske enda icke könskvoterade festivalen i världen, på detta område.

Tags: