Januari 2018: Nutida musik nr 269-270

19 mars 2018 av Nutida Musik | Inga kommentarer · Övrigt

Jubileet fortsätter!Nutida Musik Omslag 269-270 framsida (1)

Nutida Musik fortsätter att fira sina 60 år fyllda med ännu ett dubbelnummer. Samma motiv som föra gången – men ändå inte alls samma – pryder omslaget: Universums alla ljud av Marja-leena Sillapää, som gjort bilden särkilt för Nutidas jubileum. I det här numret finns också en rejäl presentation av Sillanpää och hennes verk. 

Mer ur innehållet: Bernhard Lang intervjuad; essän ”Det sublimas lockelse” av Susan McClary, Katt Hernandez skriver om forskningsprojektet ”Transpositions” och Björn Norberg om ”Splintermind” och 1990-talets gryende nätkonst. Vidare Andreas Hiroui Larssons essä ”Ett ontologiskt perspektiv på samtida musik”; vi möter Em Silén och Johannes Bergmark tecknar ett porträtt av Folke Rabe. Debatten om konstmusikens respektive kritikens ansvar går vidare med en text av Johanna Paulsson – och dessutom, som alltid, en rad aktuella recensioner. 

Tags: