mars 2018: Nutida musik nr 271

16 maj 2018 av Nutida Musik | Inga kommentarer · Övrigt

Nytt vårnummer ute nu!

Första numret för 2018 pryds av Christine Ödlunds bild Ockulta legeringar, den första av fyra – när du har läst hela årgången kommer du också att ha sett hela sviten!

I detta nummer finner du bland annat en längre intervju med tonsättaren Ylva Lund Bergner, och ett samtal med ensemblen Hidden Mother. Debatten om konstmusikkritiken går vidare med ett inlägg av Andreas Engström och vi ger en inblick i österrikiska radions radiokonstprogam Kunstradio. Våra recensenter har i vanlig ordning lyssnat, besökt och läst: CD/LP-utgåvor med musik av/med Stockholms Saxophone Quartet och Ann Rosén, Chiyoko  Szlavnics, GLO, Henrik Strindberg, Norrbotten Neo/Fredrik Hedelin, samt Duo Gelland/Fredrik Hagstedt; festivalerna Ultraschall, Borealis och Musikfest Berlin, enskilda konserter i Berlin såväl som Örgryte; och Karl Aage Rasmussens nya bok om John Cage.

Tags: