Seminarium om Musik, koreografi och notation

31 maj 2013 av Nutida Musik | Inga kommentarer · Nyheter, Övrigt

Tidskriften Nutida Musik arrangerar ett samtal mellan tre koreografer och två tonsättare. Detta innebär starten för arbetet med ett temanummer om koreografi.

Hur ser kommunikationen mellan koreograf och tonsättare ut? Använder man notation eller andra metoder? Hur förhåller sig tonsättare respektive koreograf till notation? Och hur förmedlar man sina respektive notationer till varandra och till musiker och dansare? Detta är några av de frågeställningar och tankar kring samarbetet mellan koreograf och tonsättare som kommer att tas upp.

Medverkade i panelsamtalet är koreograferna Örjan Andersson, Marie Fahlin och Tove Skeidsvoll samt tonsättarna Hans Appelqvist och Lisa Ullén. Koreografen och filmaren Louise Kvarby är samtalsledare och även en av redaktörerna för numret. Samtalet kommer att resultera i en artikel i Nutida musiks temanummer om koreografi som kommer ut under hösten 2013.

Vi hoppas på ett intressant samtal där även publiken får delta. Nutida Musik bjuder även på kaffe och kaka!

Varmt välkomna!

Tid: 6 juni kl 15.00 – 17.00.

Plats: Site/TVS (Text Visuell Studio), LM Ericssons väg 26, 4 tr, kod 9133. Tunnelbana till Telefonplan. Vid tunnelbaneutgången går man mot höger, sneddar över vägen och går i riktning Konstfack (de gamla Ericsonbyggnaderna) till den svarta byggnaden framför. Cirka 150 meter.

Tags: ·